
השפים דניאל וטומי
מפגש יוקרתי...
השף תומס בלארדי, הידוע בשם טומי, הוא דמות אייקונית בתחום הקולינריה היפנית בישראל, עם ניסיון של 20 שנה. הקריירה הקולינרית שלו החלה בברצלונה, שם זכה לעבוד במסעדה אסייתית בעלת שלושה כוכבי מישלן. החוויה הזו השרתה אותו להעמיק את הידע שלו, מה שהוביל אותו לנסוע ליפן, ערש המטבח שהוא כל כך אוהב.
ביפן, השף טומי למד אצל מאסטרים קולינריים, ושיפר את אומנותו עם מסירות ותשוקה. ההתנסות הזו אפשרה לו לרכוש טכניקות ייחודיות שהוא מיישם היום בכל אחת מהיצירות שלו. גישתו נאמנה למסורת היפנית: כל מנה מתובלת בקפידה עם שתיים או שלוש רטבים ספציפיים שנועדו להעצים את הטעמים ולהגיע להרמוניה מושלמת, מבלי להוסיף דבר.
כשחזר לישראל, השף טומי יישם את מומחיותו בשירותם של מסעדות יוקרתיות, בין היתר הוא עיצב את תפריטי מסעדות סלאס בתל אביב וסוהו באילת. שאיפתו המתמדת לטעם המושלם ומסירותו לחדשנות הופכות אותו לשף מוערך, שתמיד מחפש דרכים חדשות לרגש את בלוטות הטעם.
השף דניאל, עם 15 שנות ניסיון בתחום הקולינריה, הוא מומחה למטבח היפני. הקריירה שלו, שעברה במספר מסעדות, אפשרה לו לשפר את אומנותו ולפתח תשוקה אמיתית למטבח היפני, ובמיוחד לסושי.
בשנת 2015, דניאל שינה את הקריירה שלו על ידי פיתוח קונספט חדשני של שף בבית, שמתמחה במטבח האסייתי. השינוי הזה תפס תשומת לב רבה בזכות איכות השירותים המצוינים שהוא סיפק. יכולתו ליצור חוויות קולינריות בלתי נשכחות ישירות בבית הלקוח הפכה אותו לדמות מפתח בתחום. הוא התמחה בארגון ארוחות מתוחכמות עבור מגוון אירועים. המומחיות שלו והדגש שהוא שם על הפרטים מבטיחים רגעים קולינריים ייחודיים ומותאמים אישית. התשוקה הזו למטבח היפני היא שדחפה אותו ליצור את Dashi, פרויקט שעליו הוא עבד במשך שנים.
בשנת 2023, כאשר פרויקט Dashi היה כבר בשלב מתקדם, מפגש אחד שינה את מהלך ההרפתקה של דניאל. בשנה זו הוא פגש את תומס בלארדי, אחד מהשפים הידועים בישראל בתחום הסושי. דרכיהם הצטלבו, והתשוקה המשותפת שלהם לאמנות הקולינרית היפנית יצרה ניצוצות מיד.
השף טומי, עם הרקע שלו במסעדות יוקרה ותשוקתו למצוינות, הביא בדיוק את מה שפרויקט Dashi היה צריך: מומחיות ברמה גבוהה ויצירתיות שופעת. הגעתו של תומס לצוות הייתה גורם ממריץ שהאיץ את השלמת הפרויקט. לא מדובר רק ביצירת מסעדה, אלא בבניית מקדש לגסטרונומיה היפנית הכשרה, שבו כל מנה מספרת סיפור וכל טעם מעורר את החושים.
שיתוף הפעולה שלהם אפשר לשלב בין מסורת לחדשנות ולהציע חוויה קולינרית כשרה שאין כמותה, שבה כל מנה היא יצירת אמנות שנעשית בקפידה.




